Refan - Sugar Body Scrub Pomegranate & Papaya

От години ползвам захарните ексфолианти на Refan, само сменям ароматите, за да не ми омръзват. Поне за мен това е най-добрият ексфолиант за тяло, който съм пробвала до момента. Наскоро си взех нов аромат (така де, нов за мен) - нар и папая. Ексолиантът съдържа масло от бадем, соя и грозде. Ексолиантите на Refan са добре познати на повечето хора, не мисля че е нужно да изпадам в излишни подробни описания - съдържат захарни кристали, напоени с различни растителни масла, без консерванти. Цената им е 10 лв. за 240 гр, което според мен е прекалено много и ако трябва да съм честна веднага щом успея да им намеря по-евтин заместител ще спра да ги купувам (ако можете да ми препоръчате нещо подходящо моля оставете коментар). Ароматът им е доста силен - на мен това ми допада, но мисля че за повечето хора миризмата би била натрапчива. Конкретно в този с нар и папая усещам само папаята, не е лош аромата, но някои от другите аромати повече ми допадат от този - например ексфолианта с аромат на пасифлора. 

***

I've been using Refan Sugar Body Scrubs for years, I just change the scents. At least for me these are the best body scrubs that I have tried until now. I recently bought a new one, this time with pomegranate & papaya scent. The body scrub contains almond, soybean and grape seed oils. The Refan body scrubs are well known to most of my Bulgarian readers so I won't make too long descriptions - basically they contain sugar crystals and natural oils, preservatives free. They cost around 7 USD for 240 gr. The scent of the body scrub is very strong which I like but might be irritating for other people. 


6 коментара:

 1. Red frog каза...

  И аз съм им фен:)Пасифлората засега заема първото място и при мен...Преди време имах подобен от Касиопеа/магазините за сапуни и свещи/,но май не става за заместител-цената беше колкото на Рефан или малко по-висока:(

 2. Пух каза...

  Досега не съм си купувала подобни ексфолианти, особено от продуктите на Рефан се въздържам, тъй като кремовете им не се разбират с моята кожа. Но като прочетох, че си търсиш евтин заместител се зачудих - дали не е възможно да се направи в домашни условия от захар и комбинация от масла по избор? Аз лично не съм пробвала, наскоро изобщо открих маслата, така че предварително се извинявам, ако идеята всъщност е глупава :))

 3. Vorpax каза...

  Пух, мисля че е абсолютно възможно човек да си направи такъв ексфолиант в домашни условия, но ме спират няколко неща:
  1) захарните кристали в този тип ексфолианти са по-едри и по-твърди от нормалната захар. Мисля че ако залея нормална домашна захар с етерични масла тя ще се разтопи съвсем и ще стане на сироп.
  2) ароматът на маслата които ще добавя няма да е толкова приятен колкото ароматът на ексфолиантите на Refan.
  3) мързи ме :)

  За домашен ексфолиант е по-удачен вариантът с утайка от кафе, но тап пък пада голяма мацаница - стените на банята стават целите в утайла от кафе а и ми задръства канала.

 4. Пух каза...

  Това с кафето и аз го правих веднъж, бях чела, че е добра идея да се смеси със зехтин, вследствие на което цялата ми душ кабина се омазни жестоко, да не говорим за утайката навсякъде.. Иначе и мен ме мързи да си правя домашни бъркочи, предпочитам си готовите неща, а тези ексфолианти вероятно все пак ще ги загледам следващия път, като мина край магазина им :)

 5. Десислава каза...

  С кафето е най-лесно ако си стъпила в леген ;)
  Относно захарта и топенето: няма да се разтопи, защото в определен момент количеството течност става недостатъчно спрямо количеството захар. Да кажем, ако се ползва бадемово масло за базово и няколко капки етерично, би могло и да стане. Как мислите, дали би било лепкаво?
  Пасифлората е наистина много приятен аромат! Аз имам почистващия гел за ръце и само с капка освежава цялата стая, въпреки че е на ръцете ми. Страхотен!
  Напоследък голям бум има около Магнезиевата скраб - гел. Аз проверих в сайтовете онлайн за нея, още не съм я взела. Някой пробвал ли я е?

 6. Vorpax каза...

  За съжаление никога не съм пробвала магнезиева скраб - нямам никакви впечатления от нея.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...