Натурална розова вода на Българска роза Карлово (330 ml)

Цена: 3,30 лв. (за толкова я купих от представителен магазин на фирмата);

Състав: ROSA DAMASCENA DISTILLATE, PHENOXYETHANOL, CITRONELLOL, GERANIOL;



Много мога да говоря за различните приложения и полезното действие на розовата вода, но мисля че вече няма човек, който да не запознат с това, така че няма да ви отегчавам. Аз лично я ползвам вместо тоник за лице, нанасям я и след епилация, за дезинфекциране на кожата. Направила съм си също и прословутия двуфазен лосион за почистване на грим (100 мл розова вода и 20 мл масло от жожоба). За него обаче ползвам органична розова вода, а не тази на Българска роза Карлово, защото тя съдържа спирт и не мисля че е подходяща за кожата на клепачите. За тези които искат да си направят лосиона за почистване на грим, но имат по-мазна кожа съветвам да използвате масло от грозде, вместо такова от жожоба. Гроздовото масло е по-подходящо за мазна кожа и не е толкова тежко.

А сега малко по-конкретно за розовата вода на Българска Роза Карлово: като цяло съм доволна – лесно се намира, евтина е, имат различни по грамаж опаковки, освежава добре. Не ми харесва единствено това че съдържа PHENOXYETHANOL, не знам до колко е подходящо за чувствителна или суха кожа. Но пък и определено не е най-лошата, която съм ползвала.

Още нещо: препоръчвам каквато и розова вода да си вземете, да я държите на тъмно и е желателно да я пресипете в стъклена бутилка. Ако я оставите в пластмасовата за по-дълго време и на слънце пожълтява и си променя аромата.

1 коментара:

  1. Деси каза...

    Двуфазния дегримьор от розова вода и масло е страхотен! Сваля ВСИЧКО, дори водоустойчива спирала и арабски въглен. Аз обичам флоралните води, "БР - Карлово" в сайта си предлагат и такива от лайка, маточина, лавандула. Голям ми е мерака да пробвам и такава, но където и да попитам, все ме гледат като че бълнувам.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...