Шампоан Milva с хума (200 ml)

Цена: 2,30 лв.
Производител: "Ния" ООД, Хасково, ул. "Банска" 28
Шампоаните Милва направиха абсолютен бум преди време във форума на БГ мама. Помня че почти нямаше жена, която да не си купи някоя от разновидностите им. Аптекарките в града ми казваха, че нямало ден в който някоя жена да не ги потърси ;) Доста ги хвалеха като много хубави и евтини. Естествено нямаше как да остана назад от всеобщата лудост и да не ги тествам. За съжаление са доста трудни за откриване - почти никъде не ги зареждат, не намерих и официаллен сайт на фирмата... Накрая ги поръчах от този интернет магазин:


Взех си по една бройка от всеки и днес ще споделя мнение за шампоана с хума.



Не е особено икономичен, но иначе се пени добре и не мирише лошо. Съдържа бяла каолинова хума. принципно косата ми е изключитекно мазна в корените и мислех че хумата ще ми се отрази добре. В началото косата ми ставаше хубава, обемна и не се омазняваше толкова бързо. Но след няколко ползвания почна да ми изсушава скалпа и да предизвиква сърбеж, косата стана матова и доста суха в краищата, а косъма започна да се чупи. За протокола: ползвах го по 2 пъти в седмицата, като в промеждутъците използвах изпитан шампоан за честа употреба, за който съм сигурна, че не предизвиква раздразнения на скалпа и т.н.
Като цяло мнението ми за шампоана с хума е по-скоро негативно и не бих го ползвала втори път, но съм чела стотици възторжени отзиви за тези шампоани, така че не мога да кажа с лека ръка "Не става!". Но аз лично не го препоръчвам и не останах доволна. И още един сериозен аргумент, подкрепящ моята теза - всички шампоани Милва съдържат в състава си 2 Bromo-2-Nitropropane-1,3- Diol.

1 коментара:

  1. Анонимен каза...

    Аз имам същата коса - мазни корени и сухи краища + някаква ужасна и необичайна миризма на скалпа, появяваща се 6-7 часа след измиването на косата. Абсолютно бедствие! Може би е от детоксикацията, която практикувам последните две години, но е миризмата е ужасна и нито един от популярните шампоани не беше в състояние да реши проблема. Нямам пърхот, но се мих с шампоани против пърхот заради антибактериалния им ефект, но никакво подобрение. Опитах много и най-различни марки шампоани от различен ценови клас, ползвах ги определено време, но никакъв ефект нямаше. Основно се мих с био шампоани, но в името на това да се отърва от проблема, пробвах и не-био, но ефект никакъв. Миризмата си се появяваше отново и отново и ми създаваше неудобства. Не бях опитвала нищо с хума и понеже я ползвам за лице и тяло, реших да опитам някакъв шампоан с хума, защото в натурално състояние е трудна за нанасяне и плакнене от коса. Взех този произволен и съвсем невзрачен шампоан на пръв поглед и не очаквах чудеса. (Става въпрос за шампоан с хума Милва.) Измих си корените само един път (като насапунисах само веднъж и то само тях, за да избегна пресушаване), и ефектът беше светкавичен - миризмата не се появи след определеното време, а и нещо повече - косата ми се запази чиста с ден повече, което е направо феноменално, защото съм си свикнала с мазните си корени и "ритъма" им, а това шампоанченце ми разби представите, че не може да има подобрение. Буквално съм изумена и щастлива, че приключиха страданията ми с косата, и то по такъв начин. Хумата отново доказа лечебните си свойства, а за да действа шампоана, явно в него не пестят каолин. В действителност има лек изсушаващ ефект, но това е нормално и се избягва лесно като през три-четири дни се мият само корените, а от средата на косъма до върха се намазва с някоя изпитана, качествена маска или балсам. Ако не е боядисана косата и е подстригана на черта, това предотвратява и ползването на преса (само при правите и леко чупливи коси). Опитайте и ще видите!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...