Любими продукти през 2011г.


Ето списък с най-често използваните (и съответно любими) продукти през 2011г. 

  • Продукти за тяло:






  1. Любим парфюм за 2011: Roberto Cavalli - Serpentine

 Не ме бива с описанията на аромати, а и Serpentine е доста познат и често срещан аромат, така че ще се въздържа от описание. Ще спомена само, че най-осезаемо усещам манго, портокалов цвят и леки цитрусови нотки, макар да съм почти сигурна, че нито едно от изброените не фигурира в състава му ;)

2. Лосион за тяло с аромат на малина Balea Bodymousse Himbeere. 








Разкошен лосион за тяло, за който разбрах от един от българските блогове, които следя и незабавно се постарах да се сдобия с него. По аромат напомня на плодовите млека на Danone, а по консистенция на йогуртите за тяло с аромат на череша или малина, които преди време бяха пуснали от Avon. Попива бързо, овлажнява добре кожата и има страхотен дълготраен и свеж аромат.

3. Крем за ръце с аромат на пъпеш Aroma Greenline Melon. 





Ако трябва да съм честна въпросният крем ми е любим основно заради аромата и защото 5% от стойността на продуктите от серията Greenline отиват за опазване на природата. Иначе ми идва една идея по-тежък и мазен, отколкото би ми се искало, но предполагам че би бил идеален за хора с по-суха кожа. Освен това е продукт, произведен в България - винаги ми е било приятно да купувам български продукти, харесва ми идеята, че парите които давам си остават в България...

4. Ексфолиант за лице, купен от Lidl - Beauty Iseree Extra Gentle Exfoliating Gel






Изключително евтин, с приятен аромат, върши си работата перфектно - покупка, която бих повторила.

5. Душ гел с аромат на ягода и банан Aroma Greenline Banana and Strawberry





Прекрасен аромат - едно към едно с натуралните сокове ягода и банан. Цената е повече от приемлива.

6. Шампоан за коса Nuxe Reve de Miel




Подходящ за ежедневна употреба. Не съдържа агресивни пенители. Цената му е около 18 лв.

  • Лакове за нокти

1. Manglaze Matte Is Murder





2. Golden Rose Fantastic Color # 162


  • Гланцове и червила за устни:



    1. Червило Illamasqua -  цвят Poison.



    Illamasqua не е много популярна в България и за съжаление не се внасят у нас, но за повечето любители на декоративната козметика тяхното име е синоним на качество, професионализъм и нестандартен подход към красотата. Планирала съм подробна публикация, специално посветена на марката и на техните продукти, затова няма да изпадам в подробности днес. Ще спомена само, че Illamasqua Poison е страхотен, плътен виолетов цвят и определено го смятам за "перлата" в колекцията си. Продуктите на Illamasqua можете да поръчате от тук . Цената на червилото е 15 GBP, а разнообразието от красиви и нестандартни цветове е впечатляващо.

    2. Гланц за устни Illamasqua Intense Lipgloss в цвят Fury - най-пигментираният глос, на който някога съм попадала. Идеално допълнение към червилото. Цената му е 13 GBP за 7ml продукт.



    3. Гланц за устни Gosh On Stage Cool Lip Jam номер 101 (15 ml)



    Разкошен, плътен (като консистенция, не като цвят) гланц за устни с охлаждащ ментов ефект. Цветът е необичаен и малко стряскащ, но ви уверявам, че стои много нежно на устните. Цената му е сравнително висока, но количеството е огромно и на практика няма свършване - за цяла година ползване съм изхабила не повече от половината. Малко по-лепкав е отколкото ми се иска, но пък устните стоят като сиропирани и е доста издържлив. За съжаление мисля, че е спрян от производство, защото не го намирам на официалния им сайт. Не знам на кой идиот би му хрумнало да спре от продажба такъв прекрасен и нестандартен цвят :(

    • Продукти за лице:


    1. ФДТ Seventeen Time Plus SPF 15 в цвят Medium Beige No 4.



    Харесвам го повече дори и от прехваления от всички Revlon ColorStay - нанася се лесно и равномерно, стои естествено и не е прекалено скъп.

    2. Бронзираща пудра Wet n Wild MegaMix цвят E61510 Sun Touched



    Предлага се в два цвята, моят е по-светлият. Огромна е и незнам дали някога ще успея да я свърша. Използвам я при почти всяко гримиране като бронзант, а понякога и вместо руж. Цената й е около 10 лв. и предвид количеството определено си заслужава.

    3. Очна линия  Gosh Extreme Art номер 11 Aqua - подробно ревю на очните линии на Gosh можете да прочетете тук .

    4. Сенки за очи Radiant Eyeshadow Set No 28 Winter Browns



    Обожавам нещата на Radiant - никога не съм се разочаровала от техен продукт. А въпросните цветове са ми най-най-любимите цветове изобщо! Влача ги навсякъде с мен и ги ползвам непрекъснато (затова и опаковката им вече на нищо не прилича). Ако и вие като мен сте прекарали половината си съзнателен живот в търсене на перфектния неутрален кафяв цвят, препоръчвам ви ги с две ръце :)

    5. Спирала за мигли SuperSHOCK на AVON - не е най-доброто, което съм ползвала, но през изминалата година най-често посягах към нея, явно е имало защо...

    6. Моливи за очи Brooklin Eyeliner No 301 и AVON Professional Kohl Jilian Dempsey




    За мен моливът на Brooklin е най-доброто, на което съм попадала в момента. Този на AVON се доближава до него, но в никакъв случай не е толкова наситен и мек като другия.



    Това бяха едни от любимите ми продукти за 2011. Извинявам се за прекалено дългия пост, постарах се да го съкратя максимално. Дано да ви е било интересно и полезно.

    3 коментара:

    1. Jeni каза...

      Много интересна публикация. Хареса ми всичко, което си показала и дори ми даде някои идеи за бъдещи покупки!

    2. Ida каза...

      Много интересни неща! Страхотни снимки, между другото! Кой е лака за нокти, с който си на снимките?

    3. Vorpax каза...

      Момичета, много ви благодаря за милите коментари. Ida, лакът с който съм на снимката е "собствено производство" - постигнат е чрез смесване на 2/3 Flormar Plus Quartz # 099 (тъмно перлено синьо) и 1/2 Golden Rose Paris # 52 (перлен тюркоазен цвят).

    Публикуване на коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...