Project Declutter (BG only)

Напоследък съм обсебена от идеята да прочистя максимално обстановката около себе си от всичко излишно. Не само откъм вещи, но и в чисто емоционален план. Минавам през тежък период с доста проблеми и някакси имам усещането, че имам нужда да се освободя от всичко излишно и да имам повече пространство да дишам. Затова стартирах своя личен Project Declutter :) Естествено започнах първо с най-лесната част - изчистване на излишните вещи. 

Първо изхвърлих половината дрехи и обувки от гардероба си. Честно, не мога да повярвам какъв Плюшкин съм - намерих дрехи, които съм носила в 9-ти клас и които даже вече не ми стават, пазени само защото по онова време са ми били любими. За справка - вече гоня 30-така, смятайте за колко години става въпрос и през колко квартири съм ги мъкнала от тогава насам. 

Разкарах и разни непотребни дрънкулки, сувенирчета, сладки опаковки, картички и т.н.В момента се опитвам да се преборя с мъжа ми да изхвърлим 2 развалени кафе машини, 2 стари фотоапарата и 5 стари, ама много стари телефони (от онези с едноцветните екрани и писукащите мелодии :)). Не проумявам за какво са му, но събират прах в разни кутии.

След това се прехвърлих на козметиката, която макар че не е много (като за бюти блогър) и не е особено скъпа заема голяма част от шкафовете ми и все пак източва доста от фонда "И аз съм човек". Избрах 13 продукта, на които им е време вече да свършват и реших да не купувам нито един нов козметичен продукт, докато не изхабя докрай поне половината от тези. Ще бъде тежка битка, повярвайте ми, но си струва. Определено сега като се огледам и не виждам претъпканите до пръсване шкафове някакси дишам по-свободно. Останаха още доста неща за разкарване, но ми е жал да ги изхвърля, защото някои са чисто нови - 2 чифта никога необувани обувки (прекалено официални и на прекалено висок ток), разни дамски чанти, носени по няколко пъти и т.н. Мисля да се пробвам да пусна няколко обяви в Продавалника - може пък да им намеря нов собственик...

Ето и първата партида продукти за изразходване, които подбрах. Когато приключа с тях ще подбера нови. Заветната цел - да остана с по един продукт от всеки вид: една пудра, една спирала, един ФДТ, един крем за лице, един крем за тяло и т.н.



Другото нещо, което предприех с цел свеждане на "наличностите" до необходимия минимум е, че си купих нови поставки за декоративната козметика, които са доста мънички и няма да ми позволят да превишавам здравословните за мен и за портфейла ми бройки ;) А й най-големият стимул за спестяване вече е налице - малкото кученце, което си взехме изисква много грижи, ваксини, гранули и т.н. така че заради него ще се наложи да озаптя шопинг манията си. Стискайте палци да удържа на обещанията си :)

Предприетите мерки за душевно и емоционално "разчистване" няма да ги споделям - все пак това е козметичен блог, а не кошче за душевни отпадъци, но се надявам скоро и от тях да има ефект ;)

9 коментара:

  1. Анонимен каза...

    Страхотна лична инициатива си спретнала! Аз направих нещо подобно преди да напусна БГ, и се учудих наистина колко хиляди боклуци съм пазила... ей така от сантимент.
    Стискам ти палци да успееш да овладееш шопинг манията :) Аз след като се зарих с козметика, така се пренаситих, че в общи линии сега като вляза в козметичен магазин и нищо, ама нищо не ми привлича окото :D
    Нищо чудно да се върна към старата си страст - обувките и чантите :D :D :D

  2. Teti H. каза...

    И аз съвсем скоро изхвърлих съдържанието на едни шкафове буквално пълни с боклуци. Аз редовно раздавам най-вече на роднини разни неща, които не ми харесват и няма да ползвам.

  3. Innah Kostova каза...

    Как можа да забравиш да пуснеш снимка на най-новия член на семейството? :)

  4. Vorpax каза...

    Ooo, не съм забравила - цяла публикация й отделих миналата седмица :)

    http://bloodredbeauty.blogspot.com/2013/06/meet-tne-newest-family-member.html

  5. Super uspeh s izhabqvaneto na izbranite produkti :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

  6. Анонимен каза...

    Eхо, връщам се с втори коментар, но те номинирах за Liebster blog award :) Включи се, ако искаш :)

    http://womanberry.com/2013/06/20/tag-the-liebster-blog-award/

  7. Ехо, номинирах те за Liebster Blog Award, ако имаш желание, може да участваш :)

    http://megun4i.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

  8. Veselina Valkova каза...

    Аз сега съм на този принцип с лосиони и душ-гелове.
    Номинирах те и ако искаш може да направиш таг-а :))
    http://beautifullsin.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

  9. И аз те номинирах :) ВКлючи се ако искаш :) http://xmysweetescapex.blogspot.com/2013/06/the-liebster-blog-award.html

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...